onsdag 31 januari 2007

Grodtunga!


Någon som klarar av detta?

söndag 28 januari 2007

Söta Sara!

Nu är det dax för ännu en retuschering av Sara. Kortet är egentligen en del av ett större kort men har valt att dela upp det i två delar. Den andra delen har jag redan lagt ut på sidan och som jag kallade för "Hannas Ansikte".

Jag började med att göra hennes ansikte något smalare för att sedan fortsätta med hennes ögon. Ögonen är redan helt underbara, men för att jag ska få retuschera lite så har jag låtit dem förstoras. Ordnade också till hennes hy en aning. För er uppmärksamma kan ni se en liten liten förändring på hennes öra. Läpparna är förstorade och rödare. Tänderna och även hennes ögonvitor gjordes aningen vitare samtidigt som jag gjorde hennes ögonbryn och ögonfransar tydligare.

Hennes vackra långa blonda hår gjorde jag rödare. Har gjort några ytterliggare små små förändringar som kan vara svåra att uppfatta men tittar ni lite närmare på hennes jeansband så har jag dragit ner det en aning och även justerat hennes armar och armhåla minimalt. Sist men inte minst valde jag att ta bort hennes bh band som sticker fram en aning under hennes röda linne.

Tycker att jag lyckats ganska bra med retuscheringen. Från en otroligt söt tjej till en något retuscherad söt tjej =)

onsdag 24 januari 2007

Från sommar till vinter på några minuter!

Här är en bild från en fotbollsmatch förra sommaren som jag har gjort om så att det ska se ut som om matchen spelades på vintern. För övrigt kan jag meddela att vi vann matchen och att det är Adel och David ni ser i de svartvita tröjorna. Tittar ni väldigt noga ser ni även Ola och Erik i bakgrunden.

söndag 21 januari 2007

Gammal som Gatan

Som ni ser har jag blivit 50år äldre på kortet. Har dock inte lyckats komma på nåt bra sätt att få fram en naturlig grå färg på håret eller hur jag på ett bra sätt får mindre hår på huvudet men har några ideér som jag tror ska funka. Lovar att de kommer att komma upp här på sidan i framtiden. Kanske dax att börja med anti rynk krämer redan nu!? =(

torsdag 18 januari 2007

Gabbes Grotta!


Ni har hittills bara fått se insidan av grottan men tänkte att
det var dax att visa skalet också. Visst verkar jag ha det bra?

onsdag 17 januari 2007

En riktig Klippa!

Fortsätter på tema sten. Här hittar vi Cap Johansson. Man kan beskriva honom med följande ord: snäll, trevlig, stilig, händig, god ledare, bonde och en väldigt skön kille. En riktig klippa helt enkelt!!!

Stenansikte!

Här av vi ett stenansikte, med betoning på sten. Verkar vara en helt okej utsikt eller vad tycker ni?

tisdag 16 januari 2007

Tatuering!

Efter drygt 24 år fick jag äntligen mina tatueringar. Blev en Vestalogga och ett sjöodjur. Visst blev de fint?! =)

måndag 15 januari 2007

Samma bild fast ny!

Har i ett tidigare inlägg visat denna bild men då var den omgjord på ett annat sätt och såg ut att vara ritad för hand. Nu när jag satt och testade lite fick jag fram en annan variant som ser ut att vara målad, med färg dessutom. Alltid lika roligt när man hittar på nya saker i Photoshop =)

lördag 13 januari 2007

För Snygg!

Om du någongång skulle känna att din vän är lite för snygg och läcker på ett kort där ni två finns med så är det lätt att fixa i Photoshop. Här sitter jag och min vän Micke på Bryggan en sommarkväll =)

fredag 12 januari 2007

ADORS Kub!

Efter flera dagars påtryckning från en viss person kände jag mig bara tvungen att ordna fram en till Kub. Bilderna är en sekvens i matchen mot Runsten förra säsongen då Andreas "Ador" Dahlin missar öppet mål =)

Carl BILDt

När Carl Bildt tog jobbet som utrikesminister lämnade han styrelsen för Lundin Petroleum. Nu på senare tid när det börjat storma kring utrikesministern Carl Bildts affärsrelationer blev bilden på deras hemsida en belastning för företaget. Detta ledde till att de öppnade Photoshop och retuscherade helt enkelt bort styrelsekollegan Ashley Heppenstall som står till höger om Bildt samtidigt som de satte dit Ashleys huvud på Bildts kropp. Rätt komiskt men smart om man hade gjorde det på ett snyggt sätt, kolla in trappen...SKANDAL!!!

Även Stalin tog till retuschering, men på den tiden var det sax, klister och sudd som gällde.

torsdag 11 januari 2007

Hannas Ansikte?!

Nu var det dax för ännu en retuschering och denna gång var det Hannas ansikte som fick stå i rampljuset. Detta är bara en del av ett större fotografi som jag retsucherat men håll till godo, inom en snar framtid kommer ni ha fått tagit del av hela innehållet.

Det jag gjort med Hannas ansikte är att jag började med hennes redan söta kinder och gjorde dom smalare. Förstorade hennes läppar samtidigt som jag gjorde dom rödare och rundade till dom lite grann. Jag tog bort de få rynkorna som fanns i hennes ansikte och gjorde så att hyn skulle bli helt slät. Håret gjorde jag ljusare och tog bort några hårstrån i pannan som låg lite åt sidan. Om ni tittar riktigt noga ser ni att det är lite hår som ligger intill hennes haka. Dessa hårstrån kapade jag och rundade in tillsammans med resten av håret så att det skulle se så naturligt ut som möjligt.

För att få lite extra liv i ögonen skapade jag fler ögonfransar som jag också gjorde lite tydligare. Ögonbrynen fick även dom en skarpare lock. Testade lite olika färg på ögonen som tillslut fick bli blåa. Ögonvitorna gjordes ännu vitare.

Inte för att hon hade nån stor näsa men tyckte de vore roligt att testa att förminska den, vilket jag också gjorde. I och med förminskningen blev jag tvungen att justera ögonen så att det inte skulle se konstigt ut. Hennes tänder blekte jag en aning.

Slutresultatet är jag nöjd med. Inte för att de blev särskilt lika varandra utan mer för att jag lyckats skapa ett helt nytt ansikte med hjälp av Hannas. Det blev snyggt på ett annat sätt. Tusen tack söta Hanna!!!

onsdag 10 januari 2007

Helsingborgs IF


Det verkar ju inte bättre än att Henrik Larsson kommer att stanna i Manchester United ett tag. Som tur är finns det en värdig ersättare i Helsingborgs trupp. Kan ni hitta honom?

tisdag 9 januari 2007

IF Vesta!



Spelar en hel del innebandy på min fritid och då med division 1 laget IF Vesta. Vi brukar ha en person som filmar våra matcher och som jag sedan får på DVD vilket är väldigt uppskattat. Eftersom jag har x antal matcher här hemma som jag fått genom åren så kan det vara trevligt och stiligt med ett snyggt omslag så att det inte bara ligger en massa skivor överallt. Här är ett exempel...

Passar även på att lägg upp en kub som innehåller tre Vestaspelare (Selle, Ador, Gabriel) som för dagen kan kalla sig den gula linan =)

måndag 8 januari 2007

Ett vinnande lag!


Här kommer en bild på mitt fotbollslag med betoning på mitt. Lite väl ego kanske men har bytt ut alla andra ansiktet till mitt eget som ni säkert ser. Kan ni gissa vem som är den "riktiga" Gabriel? Han står på bakre raden, tredje från vänster. Tror nog att det skulle kunna bli en hel del mål framåt men tyvärr en del bakåt också...




"Ritad" bild!


Här kommer en bild som jag ändrat så att det ser ut som om den är ritad för hand, vilket den naturligtvis inte är. Orginalbilden är tagen från hotellet när jag var på semester i Grekland sommaren 2006 tillsammans med Kula, Myra och Chånkan. Längtar verkligen tillbaka...

söndag 7 januari 2007

Första bilden!


Min första bild jag lägger upp här på sidan och som jag har retuscherat är en bild då Sara står som modell. Bilden är tagen med en rikigt bra kamera vilket underlättar när man retuscherar eftersom man då kan exprimentera mer med kortet utan att det riskerar att få en sämre kvalité.

Tänkte gå in lite mer i detalj och berätta vad jag gjort med bilden även om ni säkert märker de mesta när ni tittar på bilderna.

Jag började med att göra hennes hy slätare och även ta bort det som var glansigt i ansiktet. Har också tagit bort hennes veck, allt för att få en så slät hy som möjligt. Förminskade hennes redan lilla och söta näsa så att den blev ännu lite mindre. Därefter så var det hennes ögon som skulle retuscheras. Ögonbryna och ögonfransarna gjorde jag tydligare samtidigt som hon fick vitare ögonvitor och bruna ögon. Som ni säkert lagt märket till så har jag också ändrat hennes hårfärg från blont till rött. Tänderna är blekta och läpparna lite rödare. Passade även på att göra hennes jeansklänning lite ljusare. Tittar man extra noga så har jag också ändrat lite i armhålan, allt för att jag skulle få använda mitt favoritverktyg "Gör flytande" =) Vad har jag mer gjort? Det kanske inte syns så tydligt men jag har faktiskt ändrat hennes röda linne så att det blivit aningen rödare. Slutligen har jag lagt på ett extra filter som gör hennes hy ännu mera softad än det var från början.

Blev rätt så nöjd med denna retuschering. Sara är redan väldigt vacker men jag har varit rätt så extrem när jag arbetat med kortet. Kommer att göra andra retuscheringar också som är betydligt diskretare och mer naturligt gjorda.

Välkommen!!!


Anledningen till denna blogg är inte för att jag varje dag ska skriva vad jag ätit till frukost eller vad jag tycker om den senaste Britneyskivan. Har under den senaste tiden blivit intresserad av att arbeta med Photoshop och tyckte de vore roligt att lägga ut lite arbeten och även hjälpa och bli hjälpt av andra Photoshopnördar. Håller först och främst på med retuschering av människor men gör mycket annat också som jag kommer att lägga upp på sidan. Kom gärna med kommentarer och synpunkter...